ßßß Cookit - przepis na Ciastka z rodzynkami i czekoladą

Ciastka z rodzynkami i czekoladą

nazwa

Wykonanie

100 g mąki ryżowej
50 g mąki migdałowej
1 łyżeczka cynamonu
10 łyżek syropu z agawy
4 łyżki przecieru z jabłek
60 g miękkiego oleju kokosowego (lub masła, w wersji niewegańskiej)
3 łyżki nasion słoncznika
50 g rodzynek
50 g gorzkiej czekolady
30 g orzechów laskowych
szczypta soli
PRZEPIS NA 20–25 ciastek
Bezglutenowy
Wegański
Zawiera:
Orzechy
1. W misce wymieszaj mąkę, cynamon i sól. 2. W osobnej większej misce połącz olej, syrop z agawy oraz przecier jabłkowy i zmiksuj mikserem na jednolitą masę. 3. Dodaj wymieszaną mąkę, drobno posiekaną czekoladę, posiekane orzechy, rodzynki i słonecznik. 4. Dokładnie wymieszaj mikserem. 5. Uzyskaną masę nakładaj łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, formując okrągły kształt i lekko spłaszczając. 6. Piecz 13–15 minut w 180˚C do zarumienienia. 7. Po wyjęciu z piekarnika ostudź je ok. 10 minut, po czym przenieś je na kratkę i pozostaw do całkowitego ostudzenia. Najlepiej smakują przechowywane w lodówce w zamkniętym pojemniku.
Kapusta wigilijna z grochem i grzybami
Zapiekanka warzywna z mąką z ciecierzycy
Źródło:http://bezokruszka.pl/ciastka-z-rodzynkami-i-czekolada